×

Naturalne sery wędzone

Naturalne sery wędzone

Naturalne sery wędzone

Kto nie kojarzy górskiego wypoczynku z charakterystycznym przysmakiem produkowanym z owczego mleka? Sery góralskie, znane także pod pojęciem oscypka, są niesłabnącą atrakcją między turystów. Nie trzeba jednak specjalnie wybierać się w górskie rejony, tak aby zasmakować tego specjału. Przedsiębiorstwo Marfor od ponad 20 lat działa na rynku, oferując produkowane przez siebie sery góralskie a także ich konfekcję oraz dystrybucję. Sery firmy Marfor produkowane są z zachowaniem tradycyjnych technologii, a co za tym idzie – sery wyrabiane są wyłącznie poprzez wykorzystywanie ludzkich rąk, co gwarantuje doskonałą jakość, odczucie smakowe a także odpowiednią konsystencję oferowanego produktu. Do produkcji wykorzystuje się mleko od przebadanych weterynaryjnie owiec, które posiada wszystkie stosowne certyfikaty. Natomiast wyroby poddawane są później wędzeniu, do którego wykorzystuje się naturalny dym pochodzący z wiórek olchy oraz buka.


Ocena: 3/5 (1 głosów)  


Szczegóły wpisu:


Podlinkuj wpis:

Opublikuj komentarz